6 Tips voor uw eerste camperreis!

Posted on 19-05-2017 by Administrator

6 Tips voor uw eerste camperreis!

Voor het eerst op vakantie gaan met een camper is spannender dan een vakantie in een appartement in Griekenland. Hieronder staan 6 tips om de eerste camperreis zo leuk en makkelijk mogelijk te maken!

1. Camper huren

Zeker voor de mensen die voor het eerst op camperreis gaan is, is het verstandig om een camper te huren. Een camperreis is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Het zou erg zonde zijn om tijd, moeite (en vooral veel geld) te steken in de aanschaf van een camper terwijl u hier nog geen ervaring mee heeft. Daarom adviseren wij om een camper te huren bij uw lokale camperverhuur. Wanneer u vaker met een camper op vakantie bent geweest kunt u altijd nog beslissen om een camper aan te schaffen.

2. Kies zorgvuldig

Campers zijn er in veel verschillende soorten en maten. Zowel grote als kleine campers hebben voor- en nadelen. Voorbeeld: een grote camper heeft meer ruimte binnen maar kan minder makkelijk dan een kleine camper een parkeerplaats vinden. Kies daarom zorgvuldig.

3. Plan de reis

In de meeste landen in Europa is het niet toegestaan om zomaar te overnachten. Het zou vervelend zijn om na een lange dag op pad een bekeuring te krijgen voor het openbaar overnachten. Plan daarom de vakantie en weet waar u mag (en kunt) gaan staan.

4. Meten = weten

Een camper is groter dan een normale auto. Dit kan voor problemen zorgen bij bijvoorbeeld viaducten, parkeergarages en pondjes. Om er voor te zorgen dat uw vakantie niet ineens in duigen valt is het handig om van te voren precies te weten in wat voor voertuig u rijdt. Meet de lengte, breedte en hoogte goed op en controleer ook het gewicht.

5. Alles goed afsluiten!

Wanneer u op de weg bent is het belangrijk om alles in de camper goed te hebben afgesloten. Een simpele rotonde kan al voldoende zijn om de volledige inhoud van de keukenkastjes en koelkast door de hele camper te slingeren. Controleer dit dus voordat u gaat rijden.

6. Gebruik de waterpas

Wanneer u eenmaal een staplaats gevonden heeft is het verstandig om de camper waterpas neer te zetten. Zo voorkomt u dat het water lastig door de afvoer weg loopt.

Nieuwsgierig geworden?

Bij Camperverhuur Ventura hebben ze een ruim aanbod van 2 tot 6 persoons campers in verschillende soorten en maten; van 2 persoons tot 6 persoons en van standaard tot extra luxueus. Last minute camper huren is ook mogelijk. Klik op de link en bekijk het actuele aanbod!

Fijne vakantie alvast!

 


Nieuwe blogartikelen

Maatwerk tafels

18-06-2018 by Administrator

Op zoek naar een landelijke tafel op maat?...

Banden wisselen, het is weer tijd!
Banden wisselen, het is weer tijd!

13-04-2018 by Administrator

Het is inmiddels mid april en eindelijk begint...

Konijnenhok buiten of binnen? Tips!
Konijnenhok buiten of binnen? Tips!

01-06-2017 by Administrator

Konijnen kunnen heel goed tegen kou. Warmte is...

Toon alle blogartikelen! →